Vervolgcursus edelsmeden

 

Tijdens de vervolgcursus edelsmeden gaan we wat dieper in op de technieken van het edelsmeden. Je leert bijvoorbeeld een cabochon geslepen steentje zetten in een gladde zetkast. Daarnaast komen technieken zoals gieten en walsen aan bod. Je krijgt tijdens deze 12 lessen van 2,5 uur al wat meer handigheid met het materiaal en de gereedschappen waardoor de werkstukken al wat complexer zullen worden. 

 

Tijdens deze vervolgcursus krijg je veel vrijheid om zelf sieraden te ontwerpen en te maken met de technieken die je al beheerst en nieuw worden aangeboden.  

Opdracht 1

De eerste opdracht van de vervolgcursus is een ring maken met een edelsteentje erop. We gaan een gladde zetkast maken om een cabochon geslepen steen. Dit is een ronde steen met bolle bovenkant en platte onderkant. Tijdens deze oefening leer je een zetkast op de juiste maat maken. Je leert ook hoe je de zetkast mooi op de ring kunt bevestigen. In deze leuke opdracht komen veel technieken samen.  

Opdracht 2

Met de wals kun je mooie structuren in zilver persen. Je begint met het verzamelen van materialen die je in het zilver zou willen persen. Van deze materialen maak je vervolgens eerst proefjes in messing. Aan de hand van deze resultaten kies je met welke structuur je uiteindelijk je zilveren sieraad gaat decoreren. Een hele verrassende opdracht waarbij de uitkomst van tevoren niet vast staat. 

Opdracht 3

Na een aantal opdrachten heb je vaak al wat afvalzilver verzameld. Deze zilveren restjes gaan we omsmelten en gieten tot een ander sieraad. We werken hierbij met de Delftse gietmethode. Met deze techniek kan je mooie afdrukken van objecten maken welke je vervolgens vol giet met zilver. Je kunt hierbij denken aan afdrukken van knoopjes, takjes e.a. maar ook kan je een ring modelleren uit hout en deze vervolgens afgieten in zilver. 



Foto's gevorderden

Na verloop van tijd ben je in staat om steeds meer technieken met elkaar te combineren. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van cursisten die al meerdere technieken beheersen en daarmee prachtige werkstukken kunnen maken. Tijdens de vervolgcursussen kan je jezelf dus blijven uitdagen en ontwikkelen. 


Cursus Informatie

Cursus informatie

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Het cursusgeld bedraagt 321 euro voor 12 lessen. Het cursusgeld is exclusief materialen welke je tijdens de cursus wilt gebruiken zoals; zilver, edelstenen, goud, goudsoldeer en bijouterieën. Tijdens de cursus maak je gratis gebruik van gereedschappen, machines en de branders met zilversoldeer in mijn atelier. 

 

Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs van 65 euro een eigen basis gereedschapspakketje aan te schaffen. In dit pakketje zitten de volgende gereedschappen: zaagbeugel + 12 zaagjes, vijl vlak, vijl halfrond, schuifmaat, 2 schuurlatjes.

 

Natuurlijk staat er koffie en thee voor jullie klaar!

 

Lesdagen en lestijden

Maandagavond:                           19:30 - 22:00 (vol)

Dinsdagavond:                             19:30 - 22:00 (vol)

Vrijdagochtend:                              9:30 - 12:00 (vol)

Vrijdagmiddag:                             14:00 - 16:30 (vol)

Woensdagmiddag:                        13:00 - 15:30 (deze les is 1x per maand, voorkeur voor gevorderden)

 

De nieuwe cursussen starten weer vanaf februari 2020.

Je kunt je aanmelden voor de cursus door onderaan deze pagina op de rode button te klikken en je gegevens in te vullen. Na je aanmelding neem ik contact op over je inschrijving en of er plek is bij de gewenste cursusgroep. 

 

Vragen? neem contact op via e-mail of bel met: 073-6111998 of 06-24509399.